Tegula Olympia

Tc De Snelle Sprong doet mee met Tegula Olympia

In 1817 zijn Kaldenkerken en Tegelen van elkaar gescheiden door een grenscorrectie. Kaldenkerken bleef behoren bij de toenmalige Duitse Bond en Tegelen en Steijl werden toegevoegd aan Het Koninkrijk der Nederlanden. Een ding is echter niet veranderd, het zijn nog steeds buren. Buren met een gezamenlijke historie en vaak eenzelfde stamboom. Door de genoemde grenscorrectie zijn beide plaatsen natuurlijk hun eigen weg gegaan en hebben ze zich allebei op hun eigen wijze ontwikkeld. Toch hebben beide plaatsen altijd warme betrekkingen onderhouden en elkaar altijd gerespecteerd.

Zoals bekend wil Tegelen.NL het historische feit dat Tegelen 200 jaar Nederlands is op velerlei terreinen gedenken, ook op sportief gebied. Op 1 juli 2017 kunnen sportievelingen uit Kaldenkerken en Tegelen zich op spectaculaire wijze met elkaar gaan meten.

Negen sportverenigingen organiseren gezamenlijk een groot sportief evenement onder de naam Tegula Olympia. Deze verenigingen zijn:

S.C. Crit-Boccia
TSV Kaldenkirchen
Sportclub Irene
Tegelse Tafeltennisclub
Tc De Snelle Sprong
Wandelverein Niederrhein
Scopias Atletiek TSC ’04
Tegelse Hockey Club

Het evenement vindt plaats op sportpark “Bakenbos”.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Wandeltocht van 18,17 kilometer. Deze wandeltocht voert langs de mooiste plekjes in het grensgebied rond Tegelen en Kaldenkirchen. Iedereen kan deze tocht meelopen. Nadere informatie zal in de loop van maart a.s. volgen.
  • Een spellencircuit bestaande uit 7 spellen, waarbij de verenigingen zich op een ludieke wijze aan het publiek presenteren. Meerdere teams zullen dit spellencircuit afwerken en strijden om de hoogste eer. In de ochtend start de jeugd van de basisscholen, waarna de oudere jeugd en de senioren hetzelfde circuit in de middag zullen afwerken.

Het spellencircuit

Bij deze wordt je vereniging/school uitgenodigd om deel te nemen aan het spellencircuit. De meerkamp bestaat uit 7 uiteenlopende onderdelen:

  • Tragejoch / Wasser Staffel
  • Bumper Voetbal
  • Levend Tafelvoetbal
  • La Cuccagna
  • Tennis Race
  • Knotshockey
  • Ping-Pong
  • Hindernisbaan

Teams strijden hierin tegen elkaar. Het team dat op alle onderdelen gemiddeld het best heeft gepresteerd, wordt gekroond tot winnaar. Er is een toernooi voor categorie 1, bestaande uit deelnemers in de leeftijd van 10 tot 15 jaar, en voor categorie 2, met deelnemers in de leeftijd 16 jaar en ouder.

Het evenement zal plaatsvinden op 1 juli 2017 op ‘Sportpark Bakenbos’, bij Sportclub Irene en TSC ‘04. De teams in Categorie 1 kunnen hun kunsten tonen van 09:00 – 14:00 en de teams in Categorie 2 strijden van 15:00 – 20:00 tegen elkaar.

De organisatie verwacht dat de deelnemers van een team zullen verschijnen in dezelfde team-shirts.

Tijdens alle sportieve activiteiten wordt gezorgd voor catering. De kosten voor alle gecaterde drank en etenswaren zijn voor de deelnemers zelf. Aansluitend aan het toernooi voor Categorie 2 zal de catering aanblijven zodat, onder het genot van een hapje en een drankje, de dag besproken kan worden.

Het aantal deelnemers per team bedraagt 8. In totaal is er plaats voor 16 teams in beide categorieën, dus mocht je vereniging/school mee willen doen, geef dit dan zo snel mogelijk door middels het opgave formulier dat is verstuurd tezamen met deze uitnodiging (vol is vol). Om de diversiteit van deelname te bevorderen kan er maar één team per vereniging/school per leeftijdscategorie worden opgegeven. Het opgaveformulier graag digitaal invullen en vervolgens per email zenden aan: ewals.tegula.olympia@tegelen.nl

Deelname aan de meerkamp kan voor het symbolische bedrag van 200 cent per deelnemer (€ 16,00 per team). Inschrijving voor dit evenement verplicht tot betaling en de deelname wordt bekrachtigd wanneer het verschuldigde geld is overgemaakt op IBAN: NL50 RABO 0308 2071 49

De uiterste opgavedatum is vastgesteld op 1 mei 2017.

 

Nieuws

Activiteiten jeugd

Zaterdag 4 november: Halloween Party

Kijk hier voor meer informatie.

Activiteiten volwassenen

December: G-tennis eindejaarstoernooi
December: Late night toernooi

Kijk hier voor meer informatie.

 

Lees meer